Για «ιδεολογική σταυροφορία» κατηγορεί τους ρεπουμπλικάνους ο Ομπάμα

Έκκληση για άρση του αδιεξόδου

Nα επιτρέψουν τη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προέτρεψε τους Ρεπουμπλικανούς ο Μπαράκ Ομπαμα στο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο κατηγορώντας τους παράλληλα ότ�� επέλεξαν μία ιδεολογική σταυροφορία με στόχοτο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης έναντι της σταθερότητας και ότι ζήτησαν «λύτρα» για να κάνουν «το αυτονόητο» , δηλαδή να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι περίερ��ο ένα κόμμα να κάνει κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα του να μείνουν ανασφάλιστοι εκατομμύρια Αμερικανοί, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι όσο περισσότερο διαρκεί το «κλείσιμο» βασικών υπηρεσιών της κυβέρνησης, τόσο χειρότερες θα είναι οι συνέπειές του.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν θα ενδώσει στις απαιτήσεις κάποιων Ρεπουμπλικανών που επιθυμούν τη στέρηση υγειονομικής περίθαλψης από εκατομμύρια Αμερικανούς.

«Πολλά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέστησαν σαφές ότι αν τους είχε επιτραπεί από τον πρόεδρο (Τζον) Μπένερ να ψηφίσουν απλώς με ένα ναι ή ένα όχι στο να παραμείνει σε λειτουργία η κυβέρνηση χωρίς όρους, αρκετές ψήφοι και από τα δύο κόμματα θα είχαν κρατήσει την κυβέρνηση του αμερικανικού λαού ανοιχτή και σε λειτουργία», πρόσθεσε.

Επίσης τόνισε ότι εάν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού που βρίσκεται σήμερα στα 16,7 τρισ. δολάρια, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από το σημερινό κλείσιμο των κυβερνητικών υπηρεσιών (shutdown), «θα είναι το κλείσιμο (shutdown) της οικονομίας»΄.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top