Ομπάμα προς ΟΗΕ: Αυστηρότητα προς τη Συρία, «άνοιγμα» προς το Ιράν

Προσβολή στην κοινή λογική οτι η επίθεση με χημικά δεν έγινε από το καθεστώς Άσαντ

Ομπάμα προς ΟΗΕ: Αυστηρότητα προς τη Συρία, «άνοιγμα» προς το Ιράν

​Αυστηρό ψήφισμα το οποίο θα αναγκάσει το καθεστώς της Συρίας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά τα χημικά όπλα ζήτησε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο Ομπάμα.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι είναι προσβολή στην κοινή λογική να θεωρεί κανείς ότι την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου δεν την πραγματοποίησε το καθεστώς Άσαντ.

«Πρέπει να υπάρξουν επιπτώσεις σε περίπτωση που η Συρία δεν τιμήσει τις υποσχέσεις της, στα πλαίσια του ΟΗΕ», σημείωσε ο κ. Ομπάμα.

«Εφικτή μια συμφωνία με το Ιράν»

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε επίσης συγκρατημένο άνοιγμα προς την Τεχεράνη, κάνοντας αναφορά στη νέα, μετριοπαθέστερη διεθνή γραμμή την οποία φαίνεται να προκρίνει η κυβέρνηση του νέου προέδρου του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Σημείωσε ότι θέλει να δει τη διπλωματική οδό να δίνει αποτελέσματα στο ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος παρά τα τεράστια εμπόδια και κάλεσε το Ιράν να αποδείξει τον αμιγώς ειρηνικό χαρακτήρα του προγράμματός του «με διαφανή και επαληθεύσιμο τρόπο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top