ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ όλοι οι όμηροι από το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

Βρέθηκε νεκρή η «λευκή χήρα» στην Κένυα;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ όλοι οι όμηροι από το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

Πρώτη ανάρτηση: 24/09/2013, 00:11

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι όμηροι που κρατούνταν από τους τρομοκράτες αλ Σεμπάμπ στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι της Κένυας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κενυατικής κυβέρνησης Μανόα Εσιπίσου.

«Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος, οι όμηροι, έχουν απομακρυνθεί, αλλά δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τίποτα», εξήγησε ο ίδιος εκτιμώντας ότι «το τέλος της πολιορκίας είναι κοντά».​

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πιθανόν να είναι νεκρή και η «λευκή χήρα», η 29χρονη Βρετανίδα Samantha Lewthwaite, η οποία φέρεται να έδινε εντολές στους δράστες κατά την εισβολή τους το περασμένο Σάββατο, στο εμπορικό κέντρο, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 60 άνθρωποι!

230913123746_6308.jpg
Ακόμα, δέκα άνθρωποι κρατούνται και ανακρίνονται στο πλαίσιο της έρευνας.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε εξάλλου τον θάνατο τριών εκ των 10 ως 18 επιτιθέμενων που κρατούν ομήρους από το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 3 τρομοκράτες, μερικοί άλλοι έχουν τραυματιστεί», αναφέρει το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ανάμεσα στους 3 τρομοκράτες μπορεί να είναι και η ''λευκή χήρα''!

Η γυναίκα συμμετείχε και στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου. Μάλιστα, το όνομά της ίδιας βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους του κόσμου και ο σύζυγός της Jermaine Lindsay ήταν ένας από τους βομβιστές της επίθεσης της 7ης Ιουλίου του 2005 όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο σταθμό του μετρό κοντά στο King’s Cross.

Περισσότεροι από 200 πολίτες έχουν διασωθεί, ενώ 65 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με το υπουργείο. Παράλληλα ο Ερυθρός Σταυρός έχει ακόμη καταγεγραμμένους 63 ανθρώπους ως αγνοούμενους.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «φοβερή τραγωδία» την επίθεση στο Ναϊρόμπι από τους ισλαμιστές αλ Σεμπάμπ, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην Κένυα.

«Τους στηρίζουμε σε αυτή τη φοβερή τραγωδία που συνέβη», δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνάντησής του με τον νιγηριανό πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν.

Οι δύο ηγέτες, που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι Κενυάτες έχουν συγκεντρώσει 70.000 δολάρια για να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης.

Μάλιστα το Twitter ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι αναστέλλει τους λογαριασμούς που έχουν δημιουργήσει οι ισλαμιστές Σεμπάμπ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι λογαριασμοί @hsm_press, @HSMPress1, @HSMPres και @HSM_presoffice2.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top