Οι διακοπές έγιναν εφιάλτης: Εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι από θεομηνία

Βίντεο και φωτογραφίες που σοκάρουν

Ένας θρίλερ παίζεται τα τελευταία 24ώρα στο Μεξικό.... από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή!

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μεξικού ανακάλυψε τα συντρίμμια ενός ελικοπτέρου Black Hawk και τα λείψανα των τουλάχιστον τριών μελών του πληρώματός του χθες, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες οι οποίες πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και θεωρούνται από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών να ξεπεράσει τους 100.

Το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ πριν από δύο ημέρες, αφού το πλήρωμά του είχε διασώσει οκτώ ανθρώπους από την πλημμυρισμένη ορεινή πόλη Λα Πιντάδα. Τουλάχιστον οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου, ενώ είναι ασαφές το εάν και κατά πόσον στο Μπλακ Χοκ επέβαιναν πολίτες που είχαν διασωθεί κι απομακρύνονταν από την πλημμυρισμένη πόλη Λα Πιντάδα όταν το ελικόπτερο κατέπεσε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χεσούς Σαπάτα.

Ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε πριν από λίγο ότι οι τουλάχιστον 68 άνθρωποι που αγνοούνται έπειτα από τις κατολισθήσεις λάσπης είναι πιθανότατα νεκροί.

e2ab465e-8599-469e-8a9d-9dddc2a4e539-460x276.jpg

Η μεξικανική πολιτεία Γκερέρο, όπου βρίσκεται το θέρετρο Ακαπούλκο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Αμερικανών τουριστών, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες κα�� τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Μανουέλ την περασμένη εβδομάδα.

MEXICO-ACAPULCO.jpgakapoullko.jpg

Πολλές πόλεις συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες μετά τις θανατηφόρες κατολισθήσεις λάσπης.

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες έφυγαν από το Ακαπούλκο, είτε με ειδικές πτήσεις ή οδικώς, αφού ο βασικός αυτοκινητόδρομος της πόλης άνοιξε ξανά χθες.

Πάνω από 22.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Γκερέρο και τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι διαμένουν σε καταφύγια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Άνχελ Αγκίρε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top