Αντίστροφη μέτρηση για τις γερμανικές εκλογές: Ολοκληρώθηκαν οι εκστρατείες

Οι Γερμανοί ψηφίζουν, οι Ευρωπαίοι αγωνιούν

Αντίστροφη μέτρηση για τις γερμανικές εκλογές: Ολοκληρώθηκαν οι εκστρατείες

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γερμανικές εκλογές έχει αρχίσει καθώς το Σάββατο ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων.

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι περιμένει μία ιδιαίτερα αμφίρροπη μάχη και απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να της δώσουν «ισχυρή εντολή», ενώ ο Πέερ Στάινμπρουκ χαρακτήρισε την απερχόμενη κυβέρνηση ως την πιο «αδρανή» και «οπισθοδρομική» των τελευταίων 20 ετών.

Τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις 08:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 20:00 (21:00). Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν exit poll πριν κλείσουν οι κάλπες. Εκτός αν η διαφορά είναι οριακή, το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει σαφές μία ως δύο ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες, με βάση τα exit poll και τις προβολές με βάση τα μερικά αποτελέσματα.

Τα προσωρινά τελικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους Χριστιανοδημοκράτες και στους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) τις περισσότερες ψήφους, περίπου 40%, αλλά το ποσοστό του ελάσσονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αναμένεται να συρρικνωθεί από το 15% που είχαν λάβει πριν από τέσσερα χρόνια περί το 5%.

Πάντως, εάν η Άνγκελα Μέρκελ γίνει για τρίτη φορά καγκελάριος, θα είναι το τρίτο πρόσωπο -κι η πρώτη γυναίκα- που θα το καταφέρει στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Κάντε κλικ στο βίντεο και δείτε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου για τις γερμανικές εκλογές...


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top