Διαστημική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Για πόσο διάστημα ακόμη θα μπορούμε να κατοικούμε στην Γη;;;

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που θα συζητηθεί

Διαστημική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Για πόσο διάστημα ακόμη θα μπορούμε να κατοικούμε στην Γη;;;

Για περίπου 1, 75 δισεκατομμύρια χρόνια ακόμη… θα μπορούμε να ζούμε στον φιλόξενο μπλε πλανήτη μας, σύμφωνα με έρευνα αστροβιολόγων του πανεπιστημίου East Anglia στo Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Astrobiology.

H εργασία τους στηρίζεται στην έννοια της «κατοικήσιμης ζώνης»! Για όσους δεν γνωρίζουν, κατοικήσιμη ζώνη είναι εκείνη η περιοχή γύρω από ένα άστρο στην οποία επικρατούν συνθήκες που επιτρέπουν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, ένας παράγοντας που όπως γνωρίζουμε είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής. Πολύ μακριά από το άστρο το νερό είναι παγωμένο, ενώ πολύ κοντά σε αυτό το νερό βρίσκεται μόνο σε μορφή καυτών υδρατ��ών.

Στο Ηλιακό μας Σύστημα η κατοικήσιμη ζώνη υπολογίζεται περίπου από τα 100 μέχρι και τα 450 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο, περιλαμβάνοντας τη Γη με τη Σελήνη, τον Άρη, κάποιους αστεροειδείς και την Αφροδίτη, αν και για την τελευταία πολλοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους!

Φανταστείτε πως τα απλά κύτταρα στη Γη εμφανίστηκαν πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα πρώτα έντομα έζησαν πριν από 400 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι 100 εκατομμύρια χρόνια έπειτα, ενώ οι πρώτοι άνθρωποι πριν από 200.000 χρόνια. Ο συνολικός χρόνος που η Γη θα έχει παραμείνει στην κατοικήσιμη ζώνη, όπως υπολογίζουν οι αστροβιολόγοι είναι 7,79 δισεκατομμύρια χρόνια!!!

Δεν “σκαλίζει” τυχαία τον Άρη η NASA!!!!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ο Άρης θα παραμείνει στην κατοικήσιμη ζώνη για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τον πλανήτη μας και πιο συγκεκριμένα για ακόμη…. 6 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια!!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top