Ασαντ: Ολα τα χημικά όπλα θα καταστραφούν αλλά χρειάζεται χρόνος

Να παραμείνει στο τραπέζι η στρατιωτική δράση κατά της Συρίας επιμένει ο Ράμσουσεν

Ασαντ: Ολα τα χημικά όπλα θα καταστραφούν αλλά χρειάζεται χρόνος
Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παραδέχτηκε ότι η χώρα διέθετε πολύ σημαντικό χημικό οπλοστάσιο και διαβεβαίωσε ότι όλα τα όπλα θα καταστραφούν στη βάση της συμφωνίας Αμερικανών και Ρώσων.

Κατά τον Σύρο πρόεδρο το καθεστώς της Δαμασκού ήταν υποχρεωμένο να διαθέτει αυτό το οπλοστάσιο των φονικών χημικών όπλων, αλλά επέμεινε ότι οι δυνάμεις του δεν είναι υπεύθυνες για την επίθεση με τα χημικά σε προάστιο της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.

Ο Άσαντ του οποίου η συνέντευξη δόθηκε στη Δαμασκό μία ημέρα νωρίτερα, ανέφερε επίσης ότι το κόστος της επιχείρησης καταστροφής του χημικού οπλοστασίου είναι μεγάλο καθώς θα φτάσει στο «ένα δισεκατομμύριο δολάρια» ενώ όπως είπε για αυτή τη διαδικασία χρειάζεται χρονικό διάστημα ενός έτους.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση του είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνία για τα χημικά όπλα ενώ όπως είπε είναι στη διάθεση οποιασδήποτε χώρας θέλει να τα πάρει.

Εντωμεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράμσουσεν δήλωσε την Πέμπτη ότι στη διαχείριση της συριακής κρίσης είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνει στο τραπέζι η απειλή της στρατιωτικής επέμβασης.

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο για να υπάρχει μία συνέχεια στη διπλωματική και πολιτική διαδικασία να παραμείνει η στρατιωτική επιλογή στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Πιστεύω, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι η στρατιωτική επιλογή θα παραμείνει στοΤραπέζι»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top