ΟΗΕ: Ισχυρές ενδείξεις για χρήση φονικού αερίου σαρίν στη Συρία

"Τα χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια σχετικά μεγάλη κλίμακα"

ΟΗΕ: Ισχυρές ενδείξεις για χρήση φονικού αερίου σαρίν στη Συρία

Υπάρχουν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έγινε χρήση χημικών στην επίθεση του Αυγούστου στη Συρία σύμφωνα με το πόρισμα του ΟΗΕ.

"Συγκεκριμένα τα περιβαλλοντικά, χημικά και ιατρικά δείγματα που συλλέξαμε παρέχουν κατάφωρες και πειστικές αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι εδάφους-εδάφους που περιείχαν το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν", αναφέρεται στην έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Στην πρώτη σελίδα της έκθεσης αυτής, η οποία παραδόθηκε σήμερα από τον επικεφαλής των επιθεωρητών Όκε Σέλστρεμ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προστίθεται ότι "χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια σχετικά μεγάλη κλίμακα" κατά την διάρκεια της συριακής σύγκρουσης "κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών".

Φωτογραφία που δόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στην δημοσιότητα -και από την οποία σε μεγέθυνση άντλησε τις πληροφορίες του για το περιεχόμενο της έκθεσης το πρακτορείο ειδήσεων Reuters- δείχνει τον Σέλστρεμ να παραδίδει την έκθεσή του για την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, τα Ηνωμένα Έθνη θα ενημερώσουν αρχικά σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση το Συμβούλιο Ασφαλείας και αργότερα τη Γενική Συνέλευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top