Κολοράντο: 3 νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων

«Επί τρεις ημέρες βρέχει»

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στην αμερικανική πολιτεία Κολοράντο προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και ανάγκασαν εκατοντάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές σήμερα.

Στο Κολοράντο Σπρινγκς, η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε μέσω Twitter πως εντόπισε τις σορούς δύο προσώπων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις που επί τρεις ημέρες συνεχίζονται αδιάκοπα.

Μία τρίτη σορός ανακαλύφθηκε στην μικρή κοινότητα Τζέιμσταουν, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Γκαμπριέλ Μπέρκιχερ.

«Επί τρεις ημέρες βρέχει», εξήγησε η ίδια, προσθέτοντας πως η κατάσταση επιδεινώθηκε κατά τις τελευταίες ώρες της χθεσινής ημέρας και ότι η βροχόπτωση «δεν αναμένεται να σταματήσει» σύντομα.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της Τζέιμσταουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσε η ίδια, τονίζοντας πως πολλές εκατοντάδες κάτοικοι είχαν προσέλθει οικειοθελώς στα καταφύγια που άνοιξαν στην κομητεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top