ΔΕΙΤΕ σε ποια χώρα 1 στους 4 άνδρες είναι βιαστές!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ έρευνα του ΟΗΕ

ΔΕΙΤΕ σε ποια χώρα 1 στους 4 άνδρες είναι βιαστές!

​Ανατριχίλα προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας του ΟΗΕ για τους βιασμούς στην Ασία!

Ένας στους τέσσερις άνδρες των χωρών Μπανγκλαντές (154,7 εκ. συνολικός πληθυσμός), Καμπότζη (14,86 εκ..), Κίνα (1,351 εκ.), Ινδονησία (246,9 εκ.), Σρι Λάνκα (20,33 εκ.), Παπούα Νέα Γουινέα (7,167 εκ.) έχουν βιάσει!!!

Η έρευνα έχει τίτλο: «Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;».

Οι βιαστές παραδέχονται ότι το κίνητρό τους είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας, ενώ ελάχιστοι αναφέρθηκαν στο αλκοόλ που είναι και η συχνότερη αιτία πρόκλησης ζωωδών ενστίκτων.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού δεν επελέγη τυχαία για την πρώτη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα, καθώς ήδη είναι σε λειτουργία προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Μάλιστα, θύματα βιασμών είναι και οι άνδρες στην ασιατική ήπειρο!

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδο��ησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουινέα σε 8%.

Το δυσάρεστο όμως είναι ότι ελάχιστοι από τους βιαστές αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου, καθώς το 72% με 97% των ανδρών παραδέχθηκε ότι δεν τους ενόχλησε κανείς μετά την αποτρόπαια πράξη τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top