"Παγώνει" η ψηφοφορία στο Κογκρέσο για τη Συρία έως τη Δευτέρα

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει το σχέδιο της Μόσχας

"Παγώνει" η ψηφοφορία στο Κογκρέσο για τη Συρία έως τη Δευτέρα

Παράταση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα πήρε η ψηφοφορία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την επίθεση στη Συρία, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει το σχέδιο της Μόσχας.

Στη διάρκεια συνέντευξης σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι είναι έτοιμος να «εξετάσει» το ρωσικό σχέδιο, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η «στρατιωτική πίεση» στο καθεστώς Ασαντ.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, o αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει απόψε διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος σχετικά με το θέμα της Συρίας και την πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στη Δαμασκό, καθώς η ρωσική πρόταση για την επιβολή διεθνούς ελέγχου επί του συριακού χημικού οπλοστασίου έδωσε άλλη τροπή στο διπλωματικό πόκερ των τελευταίων ημερών.

Η ΕΕ θέλει να βεβαιωθεί πως η ρωσική πρωτοβουλία για τα συριακά χημικά όπλα είναι σοβαρή

Εντωμεταξύ, η ΕΕ υποδέχθηκε "με ενδιαφέρον" τη ρωσική πρόταση να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Δαμασκού, όμως θέλει να βεβαιωθεί πως η πρόταση αυτή είναι "σοβαρή" και μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα.

"Μελετάμε την πρόταση με ενδιαφέρον. Χαιρετίζουμε κάθε πρόταση που μπορεί να μειώσει τη βία στη Συρία", δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top