Ιρλανδία: "Δεν θα γίνουμε το πειραματόζωο της τρόικα"

"Μπορούμε να πετύχουμε στο στόχο για το έλλειμμα χωρίς περικοπές"

Ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης κατηγόρησε τους διεθνείς δανειστές ότι συμπεριφέρο��ται στην χώρα του σαν να είναι ένα οικονομικό πείραμα και δήλωσε ότι η Ιρλανδία μπορεί να επιτύχει το στόχο για το έλλειμμα χωρίς τις περικοπές 3,1 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα για το 2014.

Όπως μεταδίδουν οι FT, ο Ίμον Γκίλμορ υποστήριξε ότι η επιβολή τόσο αυστηρής λιτότητας θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και κοινωνίας.

"Δεν θα αφήσουμε την ιρλανδική οικονομία να γίνει κάποιο είδος οικονομικού πειράματος για τα γεράκια της λιτότητας" σημείωσε σε συνέντευξη του.

"H λιτότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή για την οικονομική ανάκαμψη ή την κοινωνική σταθερότητα" πρόσθεσε.

"Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε το στόχο του 3%. Αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό" υποστήριξε ο κ. Γκίλμορ.

"Το μόνο επιχείρημα που έχει προταθεί για τις περικοπές είναι : «Ας δούμε πόσο μακριά μπορεί να πάει το ταχύμετρο». Λοιπόν, δεν είμαστε οικονομικό πείραμα σε αυτή την χώρα" τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top