Hürriyet: Τζαμί ξανά η Αγία Σοφία;

Σάλος με το δημοσίευμα της τουρκικης εφημερίδας

Hürriyet: Τζαμί ξανά η Αγία Σοφία;

Ο «κακός χαμός» έχει γίνει με άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet το οποίο αναφέρεται στην Αγία Σοφία και στην ενδεχόμενη πιθανότητα της να γίνει τζαμί.

Για την ακρίβεια η τουρκική εφημερίδα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας αλλά σε δήλωση του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που επικρίνει την ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

«Υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι ορισμένες ομάδες προσπαθούν να καλλιεργήσουν στην κοινή γνώμη την αντίληψη ότι η Αγία Σοφία, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης, θα πρέπει να μετατραπεί σε τζαμί» αναφέρει χαρακτηριστικά η Hürriyet.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από λίγους μήνες ένας τούρκος πολίτης είχε καταθέσει αίτηση στην Εθνοσυνέλευση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τον Αύγουστο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ασκήσει δριμεία κριτική στο επίσημο περιοδικό των Τουρκικών Αερογραμμών, «Skylife», το οποίο φιλοξενούσε άρθρο με τίτλο «Αγία Σοφία: Το τέμενος των Σουλτάνων» και στο οποίο επισημαίνονταν η επιστροφή του μουσείου στην πρότερη «πνευματική αύρα» του, παραπέμποντας στις ημέρες που λειτουργούσε ως τζαμί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top