Σνόουντεν: "Η NSA μπορεί να σπάσει κάθε κρυπτογράφηση στο διαδίκτυο"

Ακόμα και τις τραπεζικές συναλλαγές ελέγχουν οι μυστικές υπηρεσίες

Προσέχετε την χρήση που κάνετε στο διαδίκτυο… Οι αμερικανικές και ��ρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να αποκωδικοποιήσουν όλα τα συστήματα κρυπτογράφησης στο ίντερνετ, που διασφαλίζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα ακόμα και τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, προειδοποιεί ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και πλέον… καταζητούμενος, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων Guardian, New York Times και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ProPublica, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και η βρετανική ομόλογή της, η GCHQ, κατάφεραν να αποσπάσουν τα «κλειδιά» διαφόρων συστημάτων χάρη στους υπερυπολογιστές τους, αλλά και χάρη στην συνεργασία τους μ�� εταιρίες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ.

Οι περισσότερες προσπάθειες της NSA κινήθηκαν προς τις ιστοσελίδες που ξεκινούν από "https" και είχαν σαν βασικό περιεχόμενο συνομιλίες, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, απόρρητους εμπορικούς ή ακόμη και ιατρικούς φακέλους.

Οι New York Times και ProPublica εξηγούν ότι δεν δημοσιεύτηκαν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μετά από παράκληση ανώτατων Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι φοβούνται ότι οι αποκαλύψεις μπορεί να οδηγήσουν οντότητες που αποτελούν στόχο των μυστικών υπηρεσιών να αλλάξουν μεθόδους κρυπτογράφησης ή τρόπο επικοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top