"Η μαφία προστάτευε τον Μπερλουσκόνι"

Αποκάλυψη Ιταλών δικαστών

"Η μαφία προστάτευε τον Μπερλουσκόνι"
Περί μιας συμφωνίας η οποία είχε συναφθεί πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και η οποία προέβλεπε την «παροχή προστασίας στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Κόζα Νόστρα», έκαναν λόγο Ιταλοί δικαστές.

Η αποκάλυψη αυτή περιέχεται στη γραπτή αιτιολόγηση της απόφασης του εφετείου του Παλέρμο, η οποία είχε ανακοινωθεί την 25η Μαρτίου, και προέβλεπε την καταδίκη του Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι, πρώην γερουσιαστή ��αι στενού συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε επτά χρόνια κάθειρξη για συνέργεια με την μαφία.

Σε μια συνάντηση «η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1974, με την συμμετοχή των Ντελ΄ Ούτρι, Μπερλουσκόνι και αρχιμαφιόζων όπως του Στέφανο Μποτάντε, αποφασίσθηκε η παροχή προστασίας στον Μπερλουσκόνι από το οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Η προστασία στον επιχειρηματία «θα γινόταν με την καταβολή χρηματικών ποσών και την διαμεσολάβηση του Μαρτσέλο Ντελ΄ Ούτρι. Κατά την συνάντηση αυτή φέρεται να επισημοποιήθηκε η συμφωνία που συνέδεε τον Μπερλουσκόνι, τον Ντελ΄ Ούτρι και την Κόζα Νόστρα μέχρι το 1992», προστίθεται.

Ως εκ της συμφωνίας αυτής ο Μπερλουσκόνι φέρεται ότι είχε προσλάβει στην βίλα του Άρκορε, επισήμως ως σταβλίτη, τον Βιτόριο Μάγκανο, ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με την μαφία της Σικελίας.

Ο Μάγκανο έμεινε στο Άρκορε από το 1973 ως το 1975.

Απεβίωσε το 2000, ενώ βρισκόταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό μετά την καταδίκη του για ανθρωποκτονίες.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι, το 1974 η μαφία είχε προσπαθήσει να απαγάγει τον μεγαλύτερο γιο του, Πιερσίλβιο, 5 ετών τότε. Για αρκετούς μήνες την περίοδο εκείνη, ο επιχειρηματίας και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε φυγαδεύσει την οικογένειά του στην Ισπανία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top