Προκαλεί η Ρωσία: Η Βρετανία είναι ένα μικρό νησί που του δίνει σημασία μόνο ο Αμπράμοβιτς

Οργισμένη η απάντηση του Κάμερον

Προκαλεί η Ρωσία: Η Βρετανία είναι ένα μικρό νησί που του δίνει σημασία μόνο ο Αμπράμοβιτς

Πίσω από τα χαμόγελα και τις χειραψίες στις εργασίες της Συνόδου της ομάδας των G20 το κλίμα ήταν ψυχρό όπως εξάλλου έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Όμως ίσως το πιο εξωφρενικό σχόλιο που ακούστηκε να ήταν αυτό που αφορούσε τη Βρετανία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έμεινε με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου να λέει: «Και τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι» φέρεται να είπε ρίχνοντας και το «καρφί» για τον Αμπράμοβιτς που επενδύει εκτός Ρωσίας.

Το σχόλιο έκανε έξαλλο τον βρετανό πρωθυπουργό, που αποχώρησε από τις εργασίες εμφανώς ταραγμένος, όπως μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης.
Φυσικά, Ρώσοι αξιωματούχοι δεν παραδέχτηκαν πως τέτοια κουβέντα βγήκε από το στόμα του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου.

Η Ρωσία όμως δε σταμάτησε εκεί... Ο ίδιος ο Πούτιν δε δίστασε να χαρακτηρίσει ψεύτη τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Τον κατηγόρησε πως είπε ψέμματα για την ανάμειξη της αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. «Λένε ωραία ψέματα, φυσικά. Παρακολούθησα τις συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Ένας γερουσιαστής ρώτησε τον Κέρι αν η Αλ Κάιντα βρίσκεται στη Συρία και εκείνος λέει: Όχι, σας δηλώνω υπεύθυνα πως όχι″, είπε ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «τον ξάφνιασαν και τον δυσαρέστησαν».

Σε πιο χαλαρό στιλ από τους Βρετανούς- όπου το θέμα ��χει πάρει τεράστιες διαστάσεις - απάντησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζοντας «παράλογη» τη δήλωση Πούτιν για τον Τζον Κέρι.

«Όπως γνωρίζετε όλοι, ο υπουργός είναι ένας παρασημοφορημένος βετεράνος πολέμου. Τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με κάτι περισσότερο από λέξεις», σχολίασε η Τζεν Ψάκι, αναφερόμενη στη θητεία του Κέρι στο Βιετνάμ και συμπλήρωσε «για αυτό δεν χάνει τον ύπνο του για ένα τέτοιο παράλογο σχόλιο που βασίστηκε σε μια ανακριβή παράθεση» των λεγομένων του.

Η οργισμένη απάντηση του Κάμερον στον Πούτιν

Γεμάτη θυμό ήταν η απάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού στον εκπρόσωπο του Πούτιν για τη δήλωσή του ότι η Βρετανία είναι «απλά ένα μικρό νησί για το οποίο ενδιαφέρεται μόνο ο Αμπράμοβιτς».

«Η Βρετανία μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, αλλά έσωσε την Ευρώπη από τον φασισμό, κατάργησε τη δουλεία και 'εφηύρε ότι ήταν να εφευρεθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top