Σύνοδος G20: "Ψυχροπολεμικό" κλίμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με "φόντο" τη Συρία

Μόνος και με καθυστέρηση πήγε ο Ομπάμα στο δείπνο στην Αγία Πετρούπολη

Σύνοδος G20: "Ψυχροπολεμικό" κλίμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με "φόντο" τη Συρία

Πρώτη ανάρτηση: 06/09/2013, 00:31

Μεγαλώνει όπως φαίνεται το χάσμα ΗΠΑ-Ρωσίας καθώς η σύνοδος της G20 στην Αγία Πετρούπολη εξελίχθηκε σε διπλωματικό θρίλερ με την κρίση στη Συρία να αναδεικνύεται σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.

Το μείζον ζήτημα που δεν βρισκόταν επισήμως στην ατζέντα της συνόδου, με απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν τέθηκε τελικώς στο δείπνο των ηγετών το βράδυ της Πέμπτης, στο οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε μόνος και με μισή ώρα καθυστέρηση στο μέγαρο Πέτερχοφ.

αρχείο λήψης (1).jpg
Εμφανίστηκε γύρω στις 20.50 (ώρα Ελλάδος), περίπου μισή ώρα μετά την άφιξη των υπόλοιπων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συνοδεύονταν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τυπική χειραψία

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνόδου Ομπάμα και Πούτιν αντήλλαξαν την καθιερωμένη χειραψία μπροστά τους φωτογράφους κατά την έναρξη της συνόδου.

847B920007A52F05E178EBED5AAD0E3D.jpg
Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε τροχιά ανοιχτής σύγκρουσης με επίκεντρο τη συριακή κρίση, που αναδεικνύεται ως μείζον θέμα, παρότι δεν βρίσκεται επισήμως στην κυριαρχούμενη από την οικονομία, ατζέντα.

Δεν κάθησαν δίπλα δίπλα Ομπάμα- Πούτιν σπάζοντας το πρωτόκολλο

Ενδεικτικό της ψυχρότητας που επικρατεί στις σχέσεις Ομπάμα και Πούτιν αποτελεί η αλλαγή του πρωτοκόλλου, καθώς οι δύο πρόεδροι, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, κάθισαν με διαφορά τεσσάρων θέσεων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

050913190056_6174.jpg
Ανάμεσά τους ήταν οι ηγέτες της Ινδονησίας και της Αυστραλίας, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

050913211117_7997.jpg

Νέες αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων «έχει» ο Κάμερον


Από τη σύνοδο της G20 ξεχωρίζει η δήλωση του Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Βρετανία διαθέτει νέες αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, αλλά και ο χαρακτηρισμός «ηλίθιος» που προσέδωσε ο Πούτιν στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι...

"Ψεύτη" αποκάλεσε τον Κέρι ο Πούτιν

"Καθ' οδόν" προς τη Σύνοδο, το κλίμα οξύνθηκε μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ με ανταλλαγές προσβολών. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι κατηγόρησε τη Ρωσία για «ηθελημένη κωλυσιεργία», και ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε αποκαλώντας τον Κέρι «ψευτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top