Συρία: "Και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος να γίνει, εμείς πίσω δεν κάνουμε"

Παράθυρο σε ΗΠΑ αφήνει ο Πούτιν

Συρία: "Και ο Γ

Την ώρα που στην Ουάσιγκτον και το Παρίσι το ζήτημα της επέμβασης στη Συρία έχει τεθεί προς συζήτηση στα νομοθετικά σώματα, η Ρωσία με λόγια αλλά και πράξεις εκφράζει τις αντιρρήσεις της.

Ο πρόεδρος Πούτιν δεν απέκλεισε μεν να δεχτεί μια επέμβαση εφόσον αποδειχθεί ότι το καθεστώς Ασαντ έκανε χρήση χημικών αλλά χαρακτηρίζει γελοίους τους ισχυρισμούς ότι αυτό έχει αποδειχθεί ήδη.

Την ίδια ώρα η Συρία τονίζει ότι ακόμα και αν γίνει ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος η χώρα δεν αλλάζει στάση.

«Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του», είπε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία (...) Η Συρία έλαβε όλα τα μέτρα για να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση», υπογράμμισε ακόμα.

«Αν η Γαλλία θέλει να στηρίξει την Αλ Κάιντα και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όπως τους στήριξε στην Αίγυπτο και σε άλλε περιοχές του κόσμου, οδεύει προς μια αποτυχία στη Συρία», είπε ο Μόκνταντ κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών, στη Δαμασκό, ενώ προειδοποίησε ότι «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάσταση στην περιοχή μετά την έναρξη αυτής της επίθεσης».

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top