Ομπάμα: Πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στον Ασαντ

«Εάν αποτύχουμε να δράσουμε στη Συρία, θα αυξηθούν οι επιθέσεις με χημικά»

Ομπάμα: Πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στον Ασαντ

«Πρέπει να στείλουμε ένα πραγματικά ηχηρό μήνυμα στον Άσαντ και να περιορίσουμε την ικανότητά του να χρησιμοποιεί χημικά όπλα» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Στοκχόλμη, με τον Σουηδό πρωθυπουργό.


«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στη βαρβαρότητα της επίθεσης με χημικά στη Συρία. Χρειάζεται μια αποτελεσματική αντίδραση» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος και υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχουν αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.

«Εάν αποτύχουμε να δράσουμε στη Συρία, θα αυξηθούν αυτού του είδους οι επιθέσεις» δηλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ στο Αμερικανικό Κογκρέσο επιτροπή της Γερουσίας συζητά και ψηφίζει την Τετάρτη το ψήφισμα του Ομπάμα για στρατιωτική δράση στη Συρία που αποκλείει την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία των ΗΠΑ και του Κογκρέσου εάν δεν υπάρξει αντίδραση κατά του Άσαντ.

«Όχι η δική μου προσωπικά» διευκρίνισε. «Η αξιοπιστία της διεθνούς κοινότητας διακυβεύεται».

Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ακόμα ότι δεν προτίθεται να επαναλάβει τα λάθη που έγιναν στον πόλεμο του Ιράκ και εκτίμησε ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει την στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει το «πράσινο φως» και δεν το έκανε για...τα μάτια του κόσμου.

Όσον αφορά στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο π��ανητάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα σταματήσει να υποστηρίζει τον Άσαντ και ανέφερε πως ο ίδιος έχει κάνει απευθείας εκκλήσεις στον Πούτιν για δράση στη Συρία, αλλά ο τελευταίος συνεχίζει να κρατά αρνητική στάση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top