Ομπάμα: Θεωρεί σίγουρο το «ναι» του Κογκρέσου κατά της Συρίας

"Υπάρχει ευρύτερο σχέδιο βοήθειας στους αντάρτες" δήλωσε

Ομπάμα: Θεωρεί σίγουρο τ�� «ναι» του Κογκρέσου κατά της Συρίας
Την πεποίθησή του ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της επέμβασης στην Συρία εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια συνάντησής του με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο, ζήτησε μια άμεση ψηφοφορία στο Κογκρέσο ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο σε έκταση και δεν θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

«Αυτό που οραματιζόμαστε είναι κάτι περιορισμένο. Είναι κάτι που αρμόζει. Θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Άσαντ», σημείωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας «πρέπει να λογοδοτήσει» για την επίθεση με χημικά όπλα που οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν ότι διέπραξαν οι τακτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Ταυτοχρόνως έχουμε μια ευρύτερη στρατηγική η οποία θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τις ικανότητες της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top