Σκληρή προειδοποίηση Ασάντ σε Ολάντ: Αν μας επιτεθείτε θα επικ��ατήσει χάος!

Επτά εκατομμύρια Σύριοι έμειναν χωρίς σπίτια

Σκληρή προειδοποίηση Ασάντ σε Ολάντ: Αν μας επιτεθείτε θα επικρατήσει χάος!

Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν οι Σύριοι πολίτες εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Πρόκειται για το 1/3 του πληθυσμού!

Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Σύριους είναι… σταγόνα στον ωκεανό την ώρα που οι άστεγοι άνθρωποι αυξάνονται συνεχώς.

Από τα επτά εκατομμύρια, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την στέγη τους, τα πέντε βρήκαν καταφύγιο σε κάποια άλλη περιοχή της Συρίας, ενώ τα δύο έφυγαν σε γειτονικές χώρες.

Εξαιτίας του πολέμου περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται ότι σε περίπτωση επίθεσης από την Δύση, η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη.

Ασάντ κατά Γαλλίας: «Αν υπάρξει επίθεση θα επικρατήσει χάος»

Την ίδια ώρα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασάντ προειδοποιεί την Γαλλία για πολύ σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση που επιτεθεί στην χώρα του.

Αν σημειωθεί επίθεση «η Μέση ανατολή είναι πυριτιδαποθήκη και το φυτίλι πλησιάζει. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για συριακή απάντηση. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Όλος ο κόσμος θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης όταν η πυριτιδαποθήκη εκραγεί. Το χάος και οι εξτρεμιστές θα εξαπλωθούν. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή».

Σε ερώτηση αν η Γαλλία έγινε εχθρός της Συρίας, ο Μπασάρ αλ Άσαντ τονίζει ότι «όποιος συμβάλει στην οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση των τρομοκρατών είναι εχθρός του συριακού λαού. Όποιος αναλαμβάνει δράση κατά των συμφερόντων της Συρίας και του λαού της είναι εχθρός. Ο γαλλικός λαός δεν είναι εχθρός μας, αλλά η πολιτική του κράτους είναι. Θα πάψει να είναι όταν το γαλλικό κράτος αλλάξει πολιτική. Θα υπάρξουν συνέπειες, αρνητικές φυσικά, και ενάντια των γαλλικών συμφερόντων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top