Χάγη: Ανέβαλαν την συνάντηση με Ρωσία οι ΗΠΑ εξαιτίας της Συρίας

"Βλέπει" επίθεση ο ξένος Τύπος

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση στην Χάγη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρισκόταν η συζήτηση για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

«Η συνάντηση αναβλήθηκε δεδομένων των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων για την κατάλληλη απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στις 21 Αυγούστου στη Συρία», ανέφερε αξιωματικός του State Department.

«Θα εργαστούμε μαζί με τους Ρώσους ομολόγους μας για να αναπρογραμματίσουμε τη συνάντηση», δήλωσε επίσης ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η επίθεση με χημικά όπλα κατέδειξε την ανάγκη για μια «συνολική και βιώσιμη πολιτική λύση» με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Από την πλευρά της πάντως η Ρωσία εξέφρασε τη λύπη της για την αναβολή της συνάντησης.

«Είναι λυπηρό το ότι οι εταίροι μας ματαίωσαν τη διμερή συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που συνδέονται με τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία», έγραψε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ στο twitter του.

"Βλέπει" επίθεση ο ξένος Τύπος

Την ίδια ώρα ο αμερικανικός Τύπος εκτιμά ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης κλίμακας επίθεσης, ενώ η βρετανική Guardian θεωρεί σχεδόν βέβαιο το γεγονός της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Μάλιστα σε σημερινό δημοσίευμα παρουσιάζει τις στρατιωτικές βάσεις από τις οποίες θα ξεκινήσει η στρατιωτική επέμβαση με την Κύπρο να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος»!

Πάντως, παρόλο που φημολογείται ότι έχει ζητηθεί το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, το σχεδιάγραμμα της Guardian δεν το περιλαμβάνει.

ΥΠΕΠΘ «Δεν μας ζητήθηκε καμία βοήθεια»

Μάλιστα, πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε μέσω ΑΠΕ ότι «ουδέποτε υπεβλήθη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αίτημα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, επίσημα ή ανεπίσημα, για την παροχή ελληνικής συνδρομής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top