Τεράστια καταστροφή: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Τώρα απειλεί και Εθνικό Πάρκο-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολιτεία

Τεράστια καταστροφή: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Καλιφόρνια, έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται από τις 17 Αυγούστου, και δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο.

Η πύρινη λαίλαπα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή, έχει επεκταθεί στο ο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, ενώ σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία, μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 40.000 στρέμματα, έχουν καταστραφεί 16 σπίτια και έχει τραυματιστεί ένα άτομο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέρι Μπράουν, αναφέρει σε δήλωση του, πως «οι φλόγες έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές στην ηλεκτρική υποδομή που εξυπηρετεί την πόλη και οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο αναγκάσθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία ηλεκτρικών γραμμών».

Μόλις το 2% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 1.800 πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 17 Αυγούστου στον Εθνικό Δρυμό Στανισλάους, και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Η δασική υπηρεσία ερευνά τα αίτια.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top