Και όμως: Γάλλοι μεταναστεύουν στην Γερμανία για δουλειά!

Χτύπησε και εκεί η ανεργία - Αφιέρωμα του Bloomberg

Περίπου 24.000 κάτοικοι της Αλσατίας περνούσαν καθημερινά τα σύνορ�� για να εργαστούν σε γειτο��ικές πόλεις της Γερμανίας κατά το 2012, σύμφωνα με στοιχεία των γαλλικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, με την ανεργία στην Αλσατία στο 10% και στο γειτονικό κρατίδιο της Βάδης – Γουτεμβέργης στο 4%, ένας αυξανόμενος αριθμός Γάλλων επιλέγει να βρει εργασία στη γειτονική χώρα ενώ συνεχίζει να διαμένει στη χώρα.

"Στην Αλσατία υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται δουλειά άμεσα και στην Γερμανία έχουμε κενές θέσεις εργασίας" ανέφερε στο Bloomberg, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας στη Γερμανία.

"Ήταν πιο εύκολο για εμένα να βρω δουλειά στο Κιέλο από ότι στο Στρασβούργο" δήλωσε στο πρακτορείο 42χρονη Γαλλίδα μητέρα.

"Στη Γερμανία, προσλαμβάνουν πιο εύκολα και τους εκπαιδεύουν για νέα εργασία ακόμα και αν έχουν ασχοληθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο" πρόσθεσε.

Η ροή εργατικού δυναμικού από τη Γαλλία προς τη Γερμανία αναμένεται να ενισχυθεί και από την επέκταση της γραμμής του τραμ του Στρασβούργου ως το Κιέλο.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016, περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας γέφυρας που θα συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Ρήνου.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική υπηρεσία εργασίας έχει τοποθετήσει δύο αξιωματούχους από το Στρασβούργο στην πόλη του Κιέλου με στόχο την εύρεση θέσεων εργασίας για 70 άνεργους Γάλλους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top