Το οργισμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Καβαλιέρε

Μετά την επικύρωση της ποινής του από το Ανώτατο Δικαστήριο

«Η χθεσινή απόφαση επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι από τους δικαστές στη χώρα μας έχουν γίνει ανεύθυνοι και ανεξέλεγκτοι. Ένα ανεξέλεγκτο όργανο του κράτους, το οποίο δεν εκλέγεται από τον λαό, αλλά απλά επιλέγεται μέσω διαγωνισμού, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.» Αυτή είναι η οργισμένη απάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την απόφαση που έλαβε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, επικυρώνοντας την καταδίκη του από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Τα τρία χρόνια έχουν παραγραφεί. Έτσι καλείται να εκτίσει ένα χρόνο φυλάκιση, είτε σε κατ' οίκον περιορισμό ή να προ��φέρει κοινωφελή εργασία.

«Σε αντάλλαγμα της αφοσίωσής μου τα τελευταία 20 χρόνια προς τη χώρα μου, τώρα στη δύση σχεδόν της πολιτικής μου καριέρας, λαμβάνω-ως δώρο- κατηγορίες και μία ετυμηγορία που δεν βασίζονται πουθενά. Μία απόφαση που μου στερεί την προσωπική μου ελευθερία και τα πολιτικά μου δικαιώματα.» συμπλήρωσε ο Καβαλιέρε.

Την ώρα που ο γενικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχε εισηγηθεί η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων να μειωθεί σε τρία χρόνια από τα πέντε που είχε επιβάλει το εφετείο τον περασμένο Μάιο , ο Μπερλουσκόνι δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Δεσμεύτηκε πως θα επανιδρύσει το πρώτο του κόμμα Φόρτσα Ιτάλια .. Θέλει όπως λέει να αναμορφώσει το δικαστικό σύστημα.

«Θα ζητήσουμε από τους Ιταλούς ν�� μας δώσουν την πλειοψηφία που είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, ξεκινώντας από το πιο απαραίτητο όλων των μεταρρυθμίσεων, που είναι η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.»

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του φαίνεται οργισμένος . Δηλώνει αθώος. «Δεν είχα ποτέ δικό μου τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου» λέει.

«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το βάρος που κουβαλάω. Το επίπεδο της επιθετικότητας που είχε πέσει επάνω μου, ως αποτέλεσμα των σοβαρών κατηγοριών και μελέτες που δεν είχαν καμία βάση στην πραγματικότητα..» καταλήγει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top