Με χειροπέδες ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ισπανία

Κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» κατά συρροή

​Ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας η οποία εκτροχιάστηκε την Τετάρτη στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα στοιχίζοντας τη ζωή σε 78 ανθρώπους έχει τεθεί υπό κράτηση από το βράδυ της Πέμπτης και κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» κατά συρροή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Από την Πέμπτη στις 19:40 [20:40, ώρα Ελλάδας, ο μηχανοδηγός], συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Χόρχε Φερνάντεθ Δίαθ, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο 52χρονος Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν, αν και παραδέχτηκε ότι έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων σε μια στροφή όπου το όριο ταχύτητας είναι τα 80 χιλιόμετρα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει πει λέξη στην αστυνομία !!!

Το τρένο που μετέφερε 218 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μαδρίτη στο Φερόλ εκτροχιάστηκε σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων έξω από την πρωτεύουσα της Γαλικίας, το Σαντιάγο δε Κομποστέλα. Εκτός από τους 78 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, άλλοι 95 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Από αυτούς, οι 36 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.