«Γι' αυτό σε πυροβολήσαμε στο κεφάλι Μαλάλα»- Συγκλονίζει το γράμμα των Ταλιμπάν στη 16χρονη

Εξηγούν τους λόγους που προσπάθησαν να σκοτώσουν το κορίτσι-σύμβολο

«Γι

Ανοιχτή επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους που την πυροβόλησαν στο κεφάλι έστειλε στη 16χρονη πλέον Μαλάλα Γιουσαφζάι ένας από τους Ταλιμπάν που πήγε να βάλει τέλος στη ζωή της. Όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, το νεαρό κορίτσι –σύμβολο, τον περασμένο Οκτώβρη είχε δεχτεί επίθεση από Ταλιμπάν, επειδή μαχόταν για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση στην πατρίδα της στο Πακιστάν.

article-2366851-1ADB3D4D000005DC-496_634x376.jpg

Ο Ταλιμπάν Αντνάν Ρασίντ ανέλαβε να της εξηγήσει χωρίς να της ζητά συγνώμη στην επιστολή του αλλά εκφράζοντας την μεταμέλειά του γιατί δεν την είχε προειδοποιήσει.

Πρόκειται για πρώην αξιωματικό της Αεροπορίας του Πακιστάν, που έχει καταδικαστεί το 2003 για την απόπειρα δολοφονίας του τότε προέδρου της χώρας και ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δραπέτευσαν πρόσφατα.

Όπως υποστηρίζει ο Ρασίντ η Μαλάλα δεν έγινε στόχος επειδή προσπαθούσε να προωθήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά διότι οι Ταλιμπάν θεωρούσαν ότι έκανε καμπάνια εναντίον τους. Σε τέσσερις σελίδες κακογραμμένων αγγλικών, ο Ρασίντ καλεί την Μαλάλα να επιστρέψει στο Πακιστάν και να ακολου��ήσει ένα σεμινάριο Ισλαμισμού για κορίτσια, προκειμένου να αφοσιωθεί στο σκοπό του Ισλάμ.

Μάλιστα παραδέχεται πως οι Ταλιμπάν ανατινάσσουν σχολεία και λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, αλλά επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτών των φρικτών πράξεων λέγοντας πως συχνά χρησιμοποιούνται ως κρησφύγετα του στρατού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top