Αίγυπτος: “Μαύρο” στο Αλ Τζαζίρα έριξε ο στρατός-Με χειροπέδες ο Μόρσι

Ορκίζεται σήμερα μεταβατικός πρόεδρος

Αίγυπτος: “Μαύρο” στο Αλ Τζαζίρα έριξε ο στρατός-Με χειροπέδες ο Μόρσι

Υπό κράτηση τελεί ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για προληπτικούς κυρίως λόγους, όπως επιβεβαίωσε ο αιγυπτιακός στρατός, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι σε βάρος του ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, συνελήφθησαν μέλη του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύ��ης (FJP) της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και άλλοι ηγέτες του Κινήματος. Μεταξύ των συλληφθέντων ο επικεφαλής του FJP, Σαάντ Ελ-Κατατνί, μαζί με έναν από τους αναπληρωτές επικεφαλής της Αδελφότητας, ενώ το Reuters μεταδίδει πως έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 300 στελέχη της Αδελφότητας.

Παράλληλα, οι αιγυπτιακές αρχές έβαλαν «λουκέτο» σε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ δυνάμεις ασφαλείας μπούκαραν στα γραφεία του ειδησεογραφικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, όπου συνελήφθησαν τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφοι, εκ των οποίων τέσσερις αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, ο Μόρσι εμφανίζεται να λέει σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ότι παραμένει «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου».

«Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδροςτης Αιγύπτου», τονίζει ο έκπτωτος πρόεδρος στο κακής ποιότητας βίντεο και καλεί το λαό «να υπερασπιστεί τη νομιμότητα».

«Η απομάκρυνση Μόρσι δεν ήταν στρατιωτικό πραξικόπημα αλλά μια πραγματική λαϊκή επανάσταση», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Αμπού αλ-Γκαρ.

Σήμερα ορκίζεται μεταβατικός πρόεδρος

Ο πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ θα ορκιστεί σήμερα Πέμπτη μεταβατικός αρχηγός του κράτους,, όπως ανέφεραν στρατιωτικές και δικαστικές πηγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top