Ο Μόρσι απορρίπτει το τελεσίγραφο του Στρατού

Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος

Ο Μόρσι απορρίπτει το τελεσίγραφο του Στρατού

Ο αιγύπτιος Πρόεδρος απέρριψε το τελεσίγραφο του Στρατού για επίλυση της πολιτικής κρίσης έως την Τετάρτη, καλώντας τον να το αποσύρει.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού twitter της αιγυπτιακής προεδρίας, σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Αιγύπτου αρνείται να δεχθεί υποδείξεις, όπως και κάθε παρέκκλιση από τη συνταγματική νομιμότητα. Σύμφωνα με το Reuters, πηγή των ένοπλων δυνάμεων δήλωσε ότι ο στρατός σκοπεύει να απαντήσει σε αυτή τη δήλωση.

Νωρίτερα, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως ο στρατός σχεδιάζει αναστολή του Συντάγματος και διάλυση της κυριαρχούμενης από τους ισλαμιστές Βουλής, εάν μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης δεν έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και της κατά κύριο λόγο κοσμικής αντιπολίτευσης.

Ο στρατός, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη τον οποίο έχει εκπονήσει, θα διορίσει στη θέση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ένα μεταβατικό συμβούλιο αποτελούμενο από πολίτες διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων και πεπειραμένους τεχνοκράτες το οποίο θα αναλάβει τις τύχες της χώρας μέχρι να υπάρξει σύνταξη νέου Συντάγματος εντός των επόμενων μηνών.

Την έγκριση του νέου Συντάγματος θα ακολουθήσουν νέες προεδρικές εκλογές. Να σημειωθεί πως βουλευτικές εκλογές δεν θα διεξαχθού�� μέχρι να ορισθούν αυστηροί κανόνες για την επιλογή των υποψηφίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top