Στο πλευρό του Μαντέλα που «σβήνει» έσπευσε ο Ομπάμα

Επίσκεψη στη Νότια Αφρική κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Στο πλευρό του Μαντέλα που «σβήνει» έσπευσε ο Ομπάμα

Τριήμερη επίσκεψη στη Νότια Αφρική, για να τιμήσει τον Νέλσον Μαντέλα που περνά κρίσιμες ώρες, ξεκινά από σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στην Πρετόρια, από τη Σενεγάλη και το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συνάντηση με τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του, επίσημη ομιλία από την έδρα της κυβέρνησης και ομιλία σε φοιτητές.

Στο πρόγραμμα του Ομπάμα δεν υπάρχει επίσκεψη στον 95χρονο εθνικό ήρωα της χώρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και τουλάχιστον τρείς εβδομάδες.

«Δεν έχω ανάγκη να φωτογραφηθώ μαζί του. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να φανώ αδιάκριτος σε μια στιγμή που η οικογένεια είναι ανήσυχη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δεν έχει κρύψει πως ο Μαντέλα είναι ίνδαλμά του.

Μάλιστα, την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί το Ρόμπεν Αϊλαντ, όπου ο Μαντέλα πέρασε 18 από τα 27 χρόνια κράτησής του και όπου -κατά τα φαινόμενα- εκδήλωσε τις πνευμονικές βλάβες, οι οποίες αποτελούν την αιτία των επανειλημμένων προβλημάτων υγείας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top