Αυτή είναι η 500ή θανατοποινίτης!

Η γυναίκα είχε σκοτώσει μια ηλικιωμένη

​Το βράδυ της Τετάρτης έγινε η 500ή εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας από την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1976 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κατάδικος που εκτελέστηκε ήτ��ν μια αφροαμερικανή γυναίκα ηλικίας 52 ετών.

Η Κίμπερλι Μακάρθι πέρασε 14 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στο Τέξας και εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στη φυλακή «Unit Walls», στο Χάντσβιλ!

Η 52χρονη είχε κριθεί ένοχη για την άγρια δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας το 1997, κατά τη διάρκεια ληστείας.

Καταδικάστηκε σε θάνατο το Νοέμβριο του 1998. Η ποινή ανατράπηκε κατά την εκδίκαση της έφεσης, αλλά επιβεβαιώθηκε σε μια δεύτερη δίκη, το Νοέμβριο του 2002.

Ο συνήγορός της είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, μετά και την πολύ πρόσφατη άρνηση του δικαστηρίου στο Τέξας να επανεξετάσει την υπόθεσή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έξω από τη φυλακή είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές, πολέμιοι της θανατικής καταδίκης που κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Σταματήστε τις εκτελέσεις στο Τέξας», «η θανατική ποινή είναι ρατσιστική».

Αυτή ήταν η 17η εκτέλεση στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2013, από τις οποίες οι 8 έγιναν στο Τέξας. Στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών οι θανατοποινίτες που έχουν εκτελεστεί από το 1976, υπολογίζονται στους 1.337 με το ένα τρίτο αυτών να έχουν εκτελεστεί στο Τέξας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top