Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο εμίρης του Κατάρ

Ιστορική παραίτηση

Ο εμίρης του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπεν Χαλίφα αλ Θάνι, ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι θα παραδώσει την εξουσία στον 33χρονο ιό του Ταμίμ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Τα Ανάκτορα στο Κατάρ ανακοίνωσαν αργά το βράδυ, ότι ο πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Ταμίμ Μπεν Χαμάντ Αλ Θάνι θα ονομαστεί εμίρης και κάλεσαν τους πολίτες να ορκιστούν πίστη στο νέο μονάρχη.

Τα Ανάκτορα διευκρινίζουν ότι οι πολίτες του Κατάρ «καλούνται (σήμερα) Τρίτη και Τετάρτη στο παλάτι για να ορκιστούν πίστη στην υψηλότητά του τον σεΐχη Ταμίμ, που θα είναι ο νέος εμίρης της χώρας.

Ο σημερινός εμίρης, ο σεΐχης Χαμάντ Μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι, 61 ετών, αναμένεται συνεπώς να ανακοινώσει την παραίτηση του από τον θρόνο υπέρ του γιού του Ταμίμ, ο οποίος θα είναι ο νεότερος βασιλιάς σε μοναρχία του Κόλπου.

Η παραίτηση του σεΐχη Χαμάντ θα είναι επίσης η πρώτη στο Κατάρ και στην πρόσφατη ιστορία του αραβικού κόσμου, όπου ουδείς μονάρχης ουδέποτε παραιτήθηκε από τον θρόνο με την θέλησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top