Der Spiegel προς τούρκους διαδηλωτές: «Μη λυγίζετε»

Για πρώτη φορά εξώφυλλο στα τούρκικα

Der Spiegel προς τούρκους διαδηλωτές: «Μη λυγίζετε»

Πρώτη δημοσίευση:24/06/13 , 05:11

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, έχει στο εξώφυλλό του το μήνυμα «Μη λυγίζετε» προς τους τούρκους διαδηλωτές. Το περιοδικό κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με εξώφυλλο στα τουρκικά, ενώ αφιερώνει περίπου δέκα σελίδες σε ρεπορτάζ στα τουρκικά και τα γερμανικά σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Boyun Egme" ("Μη λυγίζετε"), διαμηνύει στους διαδηλωτές το περιοδικό στο εξώφυλλό του στο οποίο εμφανίζεται μια νεαρή γυναίκα να κρατάει ένα πλακάτ με τη φράση αυτή.

Για πρώτη φορά στα 66 χρόνια της ύπαρξής του, το άρθρο της πρώτης σελίδας του περιοδικού είναι γραμμένο και στα τουρκικά.

«Τα γεγονότα στην Τουρκία, επίσημα υποψήφια για ένταξη στη ΕΕ, οι φραστικές επιθέσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατά της καγκελαρίου Μέρκελ, η καταστολή, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση όπως υποστηρίζει ο Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνει το περιοδικό.

«Αυτά μάς αφορούν όλους: τους Τούρκους και τους Γερμανούς, τους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής, τους Ευρωπαίους», τονίζει το Der Spiegel.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top