Φρίκη στην Τουρκία: υδροφόρα παρέσυρε διαδηλωτή - φόβοι για νεκρό

Εκκένωση της πλατείας Ταξίμ σε ένα 24ωρο διέταξε ο Ερντογάν

Φρίκη στην Τουρκία: υδροφόρα παρέσυρε διαδηλωτή - φόβοι για νεκρό

​Πρώτη ανάρτηση: 15/06/2013 23:30

Επεισόδια και εικόνες πολέμου στην Τουρκία σημειώθηκαν το βρ��δυ του Σαββάτου με την αστυνομία να διαλύει την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων σε διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ. Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να εκκενωθεί η πλατεία το αργότερο σήμερα!

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 29 τραυματίες και έναν νεκρό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

1.jpg

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ήταν μια από τις χειρότερες νύχτες ταραχών τις τελευταίες 18 ημέρες που οι διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους: με χρήση δακρυγόνων και κανόνια νερού οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο πάρκο Γκεζί και έριξαν τις σκηνές που είχαν στήσει οι διαδηλωτές.

Μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα στην κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στην πλατεία Ταξίμ, ενώ και στην πρωτεύουσα Άγκυρα χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η Συνομοσπονδία των Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) προανήγγειλε γενική απεργία για τη Δευτέρα.

gezi2.jpg

Νωρίτερα τελεσίγραφο προς τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καλώντας τους να εγκαταλείψουν τον χώρο εντός 24 ωρών. «Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στις θέσεις τους παρά την υπόσχεση του πρωθυπουργού να σταματήσουν οι όποιες ενέργειες στο πάρκο Γκεζί μέχρι την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται πως σήμερα έχει προγραμματιστεί διαδήλωση των υποστηρικτών του Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο είναι ιδιαίτερα σκληρό!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top