Μέρκελ προς άνεργους νέους: «Μετακομίστε για να βρείτε δουλειά»

Για ακόμη μία φορά επέμεινε στη σημερινή πολιτική της Γερμανίας

Είχε δεν είχε… «ενθάρρυνε» παλι η Άνγκελα Μέρκελ τα 3,6 εκατομμύρια των νέων ανέργων της Ευρωζώνης. Η καγελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως για να βρουν δουλειά θα πρέπει να…μετακομίσουν!!!

Σε συνέντευξή της στο BBC, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι η υψηλή ανεργία αποτελεί μια τεράστια κρίση. Παρόλα αυτά για ακόμη μία φορά υπερασπίστηκε τις πολιτικές της λιτότητας εξηγώντας οτι στην πατρίδα της, την Ανατολική Γερμανία, όταν η νεανική ανεργία αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα, «πολλοί νέοι άνθρωποι βρήκαν δουλειές αποκλειστικά γιατί μετακόμισαν στο Νότο»

«Έτσι και σήμερα, χρειάζεται μεγαλύτερη κινητικότητα», σημείωσε η Μέρκελ.

«Νομίζω ότι είναι άδικο ειδικά οι νέοι να πληρώνουν το λογαριασμό για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται» πρόσθεσε αλλά, όπως είπε, « δεν υπάρχει εναλλακτική» γιατί στην Ευρώπη, «πρέπει να παράγουμε προϊόντα ή να προσφέρουμε υπηρεσίες που μπορούμε να πουλήσουμε».


Η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε επίσης ότι «σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την ανάπτυξη, η Ευρωζώνη και άλλες χώρες βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Το ζήτημα δεν είναι η λιτότητα, το ζήτημα είναι το να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη» είπε και τόνισε ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα και την Ισπανία δεν ήταν δική της ιδέα, αλλά συμφωνήθηκαν από την τρόικα.