Μέρκελ προς άνεργους νέους: «Μετακομίστε για να βρείτε δουλειά»

Για ακόμη μία φορά επέμεινε στη σημερινή πολιτική της Γερμανίας

Είχε δεν είχε… «ενθάρρυνε» παλι η Άνγκελα Μέρκελ τα 3,6 εκατομμύρια των νέων ανέργων της Ευρωζώνης. Η καγελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως για να βρουν δουλειά θα πρέπει να…μετακομίσουν!!!

Σε συνέντευξή της στο BBC, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι η υψηλή ανεργία αποτελεί μια τεράστια κρίση. Παρόλα αυτά για ακόμη μία φορά υπερασπίστηκε τις πολιτικές της λιτότητας εξηγώντας οτι στην πατρίδα της, την Ανατολική Γερμανία, όταν η νεανική ανεργία αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα, «πολλοί νέοι άνθρωποι βρήκαν δουλειές αποκλειστικά γιατί μετακόμισαν στο Νότο»

«Έτσι και σήμερα, χρειάζεται μεγαλύτερη κινητικότητα», σημείωσε η Μέρκελ.

«Νομίζω ότι είναι άδικο ειδικά οι νέοι να πληρώνουν το λογαριασμό για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται» πρόσθεσε αλλά, όπως είπε, « δεν υπάρχει εναλλακτική» γιατί στην Ευρώπη, «πρέπει να παράγουμε προϊόντα ή να προσφέρουμε υπηρεσίες που μπορούμε να πουλήσουμε».


Η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε επίσης ότι «σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την ανάπτυξη, η Ευρωζώνη και άλλες χώρες βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Το ζήτημα δεν είναι η λιτότητα, το ζήτημα είναι το να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη» είπε και τόνισε ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα και την Ισπανία δεν ήταν δική της ιδέα, αλλά συμφωνήθηκαν από την τρόικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top