Ξένα ΜΜΕ: "Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανάβει τη φλόγα των διαδηλώσεων"

«Η Ελλάδα περνάει και πάλι την κόκκινη γραμμή»

Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ συνεχίζει να κάνει το γύρο του κόσμου. Τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην απόφαση των εργαζομένων της ΕΡΤ να συνεχίζουν τη μετάδοση μέσω Διαδικτύου καθώς και στις αντιδράσεις των κομμάτων.

Η ισπανική El Pais γράφει: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανάβει και πάλι τη φλόγα των διαδηλώσεων» και συνεχίζει: «Η Ελλάδα περνάει και πάλι την κόκκινη γραμμή».

«Οι έλληνες δημοσιογράφοι αψηφούν την κυβερνητική διαταγή για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» γράφει η βρετανική Guardian ενώ αναφέρθηκε και στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς και σε μία ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση. «Η αντίθεση στο κλείσιμο της ΕΡΤ απέκτησε μορφή χιονοστιβάδας στη διάρκεια της νύχτας, απειλώντας να προκαλέσει μία τεράστια πολιτική κρίση στην ελληνική κυβέρνηση, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας» τονίζει.

Στις αντιδράσεις των κομμάτων αναφέρεται και το BBC, ενώ η Independent γράφει πως «το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ προκαλεί πολιτική κρίση, καθώς τα συνδικάτα καλούν σε 24ωρη γενική απεργία».

Το γερμανικό Spiegel ανέφερε πως «στη διάρκεια της νύχτας, οι οθόνες ήταν μαύρες: Η κυβέρνηση στην Αθήνα έβαλε τέλος στη μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ. Διαμαρτύρονται οι έλληνες δημοσιογράφοι και προχωρούν σε απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top