Συναγερμός στη Γερμανία για νέες πλημμύρες ποταμών

Εκκενώθηκαν κατοικημένες περιοχές

Συναγερμός σήμανε στη γερμανική πόλη του Μαγδεμβούργου για το ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν ποταμοί της χώρας και να προκαλέσουν νέες καταστροφές.

Στα νότια περίχωρα, στη συμβολή των ποταμών Έλβα και Ζάαλε έσπασε φράγμα και μεγάλες ποσότητες νερού κατευθύνονται σε κατοικημένες περιοχές.

Οι πολίτες απεγνωσμένοι επιχειρούν να προετοιμαστούν για να γλυτώσουν τα χειρότερα.Όμως ορισμένες περιοχές εκκενώθηκαν. Τρεις χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

«Μας σοκάρει κι εμάς να βλέπουμε ανθρώπους που προσπαθούν με σακιά με χώμα να δημιουργήσουν αναχώματα και να αποτρέψουν την πλημμύρα. Εμείς θεωρούμε ότι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, διότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να φτάσουν μεγάλες ποσότητες νερού. Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα έχουν αποτέλεσμα", δηλώνει εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Τα περίχωρα του Μαγδεμβούργου καλύφθηκαν από τα νερά του Έλβα, που αυξήθηκαν από τις βροχές στην Τσεχία. Επίσης από τον Δούναβη πλημμύρισαν περιοχές στην Αυστρία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας βρίσκεται σήμερα στις πληγείσες περιοχές, ενώ πολιτικά στελέχη χαρακτηρίζουν τις πλημμύρες "εθνική καταστροφή".

Η στάθμη του Έλβα έφτασε την Κυριακή στα 7,47 μέτρα, πολύ πάνω από τα δύο μέτρα που είναι κανονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top