Απίστευτο:Εκπαιδευτικοί έκλεβαν λεφτά του σχολείου, τους έπιασαν και παραμένουν στη θέση τους

Πληρώνονται ακόμα κανονικά και με το νόμο από το υπ. Παιδείας!

Δεν φαίνεται να έχει τέλος το σκάνδαλο που έχει αναστατώσει εδώ και ένα χρόνο την ομογένεια στο Βούπερταλ της Γερμανίας και για το οποίο «αναστενάζει» το γραφείο Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης (ΔΙΠΟΔΕ) του υπουργείου Παιδείας.

Σε αυτό εμπλέκονται δύο υψηλόβαθμοι εκπαιδευτικοί στο χώρο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία επί πολλά χρόνια και συνδικαλιστές προερχόμενοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Συγκεκριμένα, ο ένας, πρώην Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Μπίλεφελντ, κατηγορείται ότι επί δύο χρόνια έκλεβε τα χρήματα της σχολικής επιτροπής που προορίζονταν για δαπάνες του σχολείου.

Ο δεύτερος, ανώτερός του, συντονιστής των σχολείων Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και επί χρόνια αιρετός του ΠΑΣΟΚ για τους εκπαιδευτικούς στη Γερμανία , κατηγορείται ότι αντί να καταγγείλει το σκάνδαλο επιχείρησε να το συγκαλύψει.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οχτώ μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου υπεξαίρεσης χρημάτων και αφού έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που είχε διατάξει ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτεται ότι ο διευθυντής του σχολείου όχι μόνο έκλεψε αλλά παρέμεινε στην εργασία του μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ενώ αμειβόταν φυσικά κανονικότατα και με το νόμο από το υπ. Παιδείας, αφού είχε πάρει παράνομα άδεια από τον προϊστάμενο του συντονιστή. Και το χειρότερο; Ο συντονιστής των ελληνικών σχολείων σε πέντε πόλεις της Γερμανίας, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει τον υφιστάμενό του, παραμένει έως και σήμερα στη θέση του και ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του!!! Ναι, καλά διαβάσατε! Τέσσερις μήνες μετά την παραπομπή του στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό, ο συντονιστής ελληνικών σχολείων στη Γερμανία εξακολουθεί να… συντονίζει!

Το ακούσαμε και αυτό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top