Πλημμύρισε η Κεντρική Ευρώπη: 12 νεκροί και φόβοι για νέα προβλήματα

Βόλτα στα... λασπόνερα και στους πλημμυρισμένους δρόμους έκανε η Μέρκελ

Πλημμύρισε η Κεντρική Ευρώπη: 12 νεκροί και φόβοι για νέα προβλήματα

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές, που πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη και έχουν σταθεί αφορμή να χάσουν την ζωή τους ήδη 12 άτομα σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία.

inundacion-europa-2.jpg

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το επόμενο 24ωρο θα είναι κρίσιμο και για τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, ενώ οι μέχρι στιγμής καταστροφές είναι πολλές.

ppeywjipoa51ade37fd5d50.jpg

Στην Πράγα ολόκληρα προάστια έχουν βυθιστεί κάτω από τόνους νερού και λάσπης και στη Σαξονία περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη.

germania-plimmures.jpg

Αντιθέτως, καλύτερη ήταν η κατάσταση στην βαυαρική πόλη Πασάου, κοντά στην Αυστρία, πιθανόν λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές επισκέφτηκε την πλημμυρισμένη πόλη και… με φόντο τους στρατιώτες που καθάριζαν τα νερά και τις λάσπες, δήλωσε πώς θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ στις πληγείσες περιοχές.

15310844_TPE03_FLOODS_CENTRALEUROPE__0604_11_137040955155.limghandler.jpg

Οι καταστροφικές πλημμύρες σημειώθηκαν δέκα χρόνια μετά τον «κατακλυσμό του αιώνα», το 2002. Τότε έχασαν την ζωή τους 17 άνθρωποι, ενώ η οικονομική καταστροφή άγγιξε τα 20 δις ευρώ.

Εξαιτίας αυτού αρκετά δημοσιεύματα, αλλά και η αντιπολίτευση έκαναν σκληρή κριτική στην Καγκελάριο, την οποία κατηγόρησαν ότι ήταν απροετοίμαστη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top