Ερντογάν: Η κατάσταση εξομαλύνεται

Πυρά κατά των πολιτικών του αντιπάλων

Ερντογάν: Η κατάσταση εξομαλύνεται

Η κατάσταση στην Τουρκία εξομαλύνεται, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Ραμπάτ του Μαρόκου.

«Η κατάσταση ήδη εξομαλύνεται. Επιστρέφοντας από αυτήν την επίσκεψή μου στο Μάγρεμπ τα προβλήματα θα ρυθμιστούν», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις διαδηλώσεις. "Στην αρχή, το πρόβλημα με τα δέντρα προκάλεσε τα γεγονότα. Όμως στη συνέχεια οι διαδηλωτές παρακινήθηκαν από ανθρώπους που δεν κέρδισαν στις εκλογές", σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Ερντογάν εμφανίστηκε αδιάλλακτος: «Δεν ξέρω τι είπε ο πρόεδρος, όμως για μένα η δημοκρατία προέρχεται από τις κάλπες».

Νωρίτερα, ο Γκιουλ είχε δηλώσει ότι «η δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο να νικήσεις στις εκλογές» και χαρακτήρισε «απόλυτα φυσικό» να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις οι ειρηνικοί διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις πάντως συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Το απόγευμα η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει με δακρυγόνα τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη συνοικία Μπεσίκτας, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την ίδια ώρα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονταν προς την πλατεία Ταξίμ, κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ταγίπ παραιτήσου».

Στην Άγκυρα, στην πλατεία Κιζιλάι, όπου συγκεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, αστυνομικοί επενέβησαν για να διαλύσουν μια διαδήλωση μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως μαθητών και φοιτητών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top