Πρόεδρος Τουρκίας: «Δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές, αλλά και οι ειρηνικές διαδηλώσεις»

Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν μέχρι και εκσκαφέα

«Δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές, αλλά και οι ειρηνικές διαδηλώσεις» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, σε μια προσπάθεια να κατεβάσει τους τόνους μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός αποδίδει τις διαμαρτυρίες στο γεγονός ότι ορισμένοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός πως δεν μπορούν να νικήσουν στην κάλπη το κυβερνών κόμμα και προσπαθούν να το καταφέρουν με τις διαδηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο Γκιουλ, , ανέφερε ότι «η δημοκρατία είναι κάτι που προκύπτει με τη λαϊκή βούληση, αλλά δεν σημαίνει μόνο κάλπες. Είναι πολύ φυσιολογικό διαφορετικές απόψεις και αντιρρήσεις να εκφράζονται με διάφορους τρόπους και εκτός εκλογικής διαδικασίας».

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες, ο Γκιουλ είπε πως «έχουν ληφθεί όλα τα μηνύματα, τα οποία στάλθηκαν με καλές προθέσεις και θα γίνουν τα δέοντα».

Ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε «σύνεση», προσθέτοντας ότι «συμβαίνει τέτοια κοινωνικά γεγονότα να 'καπελώνονται' από παράνομες οργανώσεις. Κι αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί».
130602-turkey-hmed-5p.photoblog600.jpg
Την ίδια ώρα, χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι εδώ και οκτώ ημέρες έχουν στη... δούλεψή τους μέχρι και έναν εκσκαφέα τον οποίο χρησιμοποιούν για ��α στήνουν όδοφράγματα και να μπλοκάρουν την πρόσβαση της αστυνομίας.

Ο εκσκαφέας έκανε την εμφάνισή του κατά τα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή Μπεσίκτας, ενώ σύντομα βρέθηκε και στην πρώτη γραμμή των ταραχών όπου χρησιμοποιήθηκε ως μετακινούμενη ασπίδα. Με τον εκσκαφέα οι διαδηλωτές έφθασαν πολύ κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, έπειτα από μια ακόμη πολύ βίαιη επέμβαση οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να τους απωθήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top