Καζάνι που βράζει η Ευρώπη-Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε δεκάδες πόλεις!

Διαβάστε αναλυτικά

Καζάνι που βράζει η Ευρώπη-Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε δεκάδες πόλεις!

​Την ώρα που στη γειτονική Τουρκία γινόταν το «έλα να δεις» από τις βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών –αστυνομικών, δεκάδες Ευρωπαϊκές πόλεις «χτυπούσαν» σε επαναστατικό παλμό με μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.

Το Σάββατο, στην Ισπανία, χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά στο κέντρο της πρωτεύουσας Μαδρίτης, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Εν τω μεταξύ, στην Πορτογαλία, περίπου 15.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Λισσαβόνα, φωνάζοντας το σύνθημα «ΔΝΤ, έξω από εδώ».

Την ίδια στιγμή, μικροένταση σημειώθηκε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 7.000 διαδηλωτές που βρίσκονταν κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκαν να μετακινηθούν, αφότου οι αστυνομικοί περικύκλωσαν μία ομάδα περίπου 300 μασκοφόρων που αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τις μάσκες τους.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε πολλές άλλες πόλεις, ανάμεσά τους την Βαρκελώνη, τις Βρυξέλλες, το Μπιλμπάο και την Βαλένθια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top