Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη

Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες

Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη

Όπωςέγραψε και χθες το star.gr, σκηνικό πολέμου επικράτησε στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ακολούθησαν και συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 12 τραυματίες, όμως κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60, ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο ακόμα και για 400 τραυματίες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για τέσσερις νεκρούς, και αναφέρουν ότι δύο διαδηλωτές έχασαν την όρασή τους από πυροβολισμούς της αστυνομίας με πλαστικές σφαίρες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι μια 26χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, ενώ περισσότερα από 100 άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σιρίν Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος τραυματίστηκε από κάνιστρο δακρυγόνου που τον χτύπησε στον ώμο.

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε και ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top