Συνελήφθη 22χρονος ύποπτος για την επίθεση σε στρατιώτη στο Παρίσι

Είναι γνωστός και για άλλα αδικήματα

Συνελήφθη 22χρονος ύποπτος για την επίθεση σε στρατιώτη στο Παρίσι
​Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη σήμερα στην περιοχή Ιβελίν, δυτικά του Παρισιού, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση εναντίον στρατιώτη σε προάστιο του Παρισιού το Σάββατο, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας αυτός, ηλικίας 22 ετών, είναι οπαδός «του παραδοσιακού δηλαδή του ριζοσπαστικού Ισλάμ, εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια».

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για έναν "οπαδό του τζιχάντ", δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έρευνα θα δείξει πότε ο άνδρας αυτός προσχώρησε στον τζιχάντ.

Ως τη στιγμή της επίθεσης ο συλληφθείς ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα, όπως κλοπές.

Η επίθεση στη συνοικία Λα Ντεφάνς εναντίον του στρατιώτη που πραγματοποιούσε περιπολία, έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης και οι εικόνες είναι καθαρές.

Η αστυνομία εκτός από τις εικόνες αυτές έχει στην κατοχή της και μια τσάντα που εγκατέλειψε ο δράστης, η οποία περιέχει ένα μαχαίρι και ένα μπουκάλι ποτού, στοιχεία τα οποία επέτρεψαν την αναγνώρισή του, κυρίως χάρη στην εξέταση DNA.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Ο 23χρονος στρατιώτης Σεντρίκ Κορντιέ βγήκε την Δευτέρα από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο είχε εισαχθεί μετά την επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top