Γαλλία: Εισαγγελέας για θέματα τρομοκρατίας ερευνά την επίθεση στον στρατιώτη

Tρεις ημέρες μετά τη δολοφονία στο Λονδίνο

Γαλλία: Εισαγγελέας για θέματα τρομοκρατίας ερευνά την επίθεση στον στρατιώτη

Ο εισαγγελέας ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας του Παρισιού ανέλαβε την έρευνα σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το Σάββατο στα δυτικά της πρωτεύουσας ένας στρατιώτης από άγνωστο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι εισαγγελικές αρχές.

Ο γάλλος στρατιώτης περιπολούσε σε μια περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα πολλών επιχειρήσεων στα δυτικά του Παρισιού, και μαχαιρώθηκε στο λαιμό από έναν άνδρα που εγκατέλειψε γρήγορα το σημείο και καταζητείται από την αστυνομία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Ο-ντε-Σεν, δήλωσε πως ο στρατιώτης έχει χάσει πολύ αίμα αλλά θα επιβιώσει και πως νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. «Τα τραύμα φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρό, αλλά δεν απειλεί τη ζωή του», είπε.

Επικαλούμενη αστυνομική πηγή, η γαλλική εφημερίδα Λε Παριζιέν ανέφερε πως ο δράστης ήταν πιθανόν άνδρας από τη Βόρεια Αφρική περίπου 30 χρονών και φορούσε αραβικό ένδυμα κάτω από το μπουφάν του.

Αυτή η επίθεση έρχεται τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία στο Λονδίνο ενός βρετανού στρατιώτη. Προς το παρόν και σε αυτό το στάδιο της έρευνας οι δυο επιθέσεις δεν συνδέονται καθώς δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top