Με το δήμαρχο Βοστώνης συναντήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Με το δήμαρχο Βοστώνης συναντήθ��κε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Με το δήμαρχο της Βοστόνης, Τόμας Μενίνο, συναντήθηκε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσα στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Μενίνο αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην ελληνοαμερικανική κοινότητα της περιοχής, για το "σημαντικό ρόλο" της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας , για τη φιλία του με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, αλλά και για το "λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας", την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, το Μητροπολίτης Μεθόδιο και τους συνεργάτες του, ενημέρωσε το Δήμαρχο Βοστόνης για τη σημερινή κατάσταση στην χώρα μας και αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή με σκοπό να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες του Ελληνικού λαού, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι "οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν". Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν δώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει απόψε επίσκεψη στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ελληνικό Κολέγιο - Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, όπου του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή. Ο κ. Ιερώνυμος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τις αρχές του Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, η οποία βρίσκεται εντός της Σχολής και θα ανταλλάξει απόψεις με τους φοιτητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top