Δεν θα καταθέσει στο δικαστήριο η νεοναζίστρια Μπεάτε Τσέπε

Για την υπόθεση δεν έχουν κληθεί μάρτυρες

Δεν θα καταθέσει στο δικαστήριο η νεοναζίστρια Μπεάτε Τσέπε

​Η βασική κατηγορούμενη στη δίκη των νεοναζιστών, Μπεάτε Τσέπε, που κατηγορούνται ότι σκότωσαν εννέα μετανάστες και μία Γερμανίδα αστυνομικό, ανακοίνωσε την Πέμπτη -μέσω των δικηγόρων της- ότι θα ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος να μην κάνει καμία δήλωση στο δικαστήριο.

Η 38χρονη Τσέπε ήταν παρούσα στο δικαστήριο, κατά την τέταρτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης που αναμένεται να διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μονάχου, η Τσέπε συνεργαζόταν με τους δύο άνδρες που αυτοκτόνησαν το 2011 και οι οποίοι σκότωσαν οκτώ Τούρκους, έναν Έλληνα και την γυναίκα αστυνομικό.

Οι συνήγοροί της, έχουν συμβουλεύσει την πελάτισσά τους να μην κάνει δηλώσεις, όπως το επισημοποίησαν χθες στον πρόεδρο του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκετσλ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να καταθέσει. Με βάση τη γερμανική νομοθεσία θα πρέπει να δηλώσει το όνομά της και να απαντήσει σε σύντομες ερωτήσεις βιογραφικού περιεχομένου.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά σε τρεις εβδομάδες, ενώ έως τώρα έχει διαβαστεί το κατηγορητήριο αλλά δεν έχουν κληθεί μάρτυρες, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των συγγενών των θυμάτων που ήλπιζαν ότι θα άκουγαν γιατί μπήκαν στο στόχαστρο οι μετανάστες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top