Προβάδισμα Μέρκελ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πρωτιά και για τον Μπερλουσκόνι στην Ιταλία

Προβάδισμα Μέρκελ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και στο κόμμα της δίνει νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και το RTL. Παρόλα αυτά, το κυβερνών κόμμα δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της Μέρκελ εξασφαλίζει ποσοστό 40%, αλλά οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% μένουν κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%).

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 23%, οι Πράσινοι στο 14% και η Αριστερά στο 9%. Το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), το οποίο υποστηρίζει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, καταγράφει δύναμη 2%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Την ίδια ώρα σε δημοσκόπηση στην Ιταλία το κεντροδεξιό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» του Σίβλιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει το 29,2% της πρόθεσης ψήφου του 29,2%, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 26,5%.

Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέππε Γκρίλλο πιάνει το 22,5% των Ιταλών και το κίνημα του Μάριο Μόντι «Επιλογή Πολιτών», βρίσκεται σε κάθετη πτώση, αφού δεν ξεπερνά το 5,8%.

Όσον αφορά τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέττα, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα, το 8% ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι δεν θα καταφέρει να την επηρεάσει σημαντικά και οι υπόλοιποι δεν εκφέρουν γνώμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top