Αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις Καναδά και Σομαλίας

Η χώρα της Αμερικής φιλοξενεί 170.000 Σομαλούς

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Σομαλία. Η επίσημη Οττάβα δεν είχε πρεσβευτή στη χώρα από το 1990.

Μετά από συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στη Σομαλία, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Τζον Μπερντ, ανακοίνωσε ότι ο ύπατος Αρμοστής της Κένυας, Ντέιβιντ Άντζελ, θα είναι «διαπιστευμένος ως πρεσβευτής στη Σομαλία».

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη άμεσης επαναλειτουργία της καναδικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Σομαλία, όπως έκανε στο τέλος του Απριλίου το Ηνωμένο Βασίλειου.

Μια εβδομάδα μετά τη Διάσκεψη του Λονδίνου για τη Σομαλία, ο Μπερντ και ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ «εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την κυβέρνηση της Σομαλίας κατά το προηγούμενο έτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Καναδάς φιλοξενεί μια μεγάλη σομαλική κοινότητα της διασποράς, η οποία εκτιμάται από τις τοπικές αρχές ότι αριθμεί 170.000 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top